Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Lahodné tapiokové dezerty

1. 04 2019 | Tapioka je škrob získaný z rostliny manioku, který používali pro jeho blahodárné účinky už Mayové. V jihoamerické kuchyni se používá jako univerzální přísada pro zahušťování dušených jídel, polévek, omáček a také k přípravě dezertů. I když je v našich končinách stále exotickou potravinou, tak v jiných částech světa je tapioka běžnou součástí jídel a stejně jako třeba rýže tvoří základní stavební kámen potravy pro více jak půl miliardy lidí.

Tapioka je významným zdrojem karbohydrátů a má nízký obsah cholesterolu. Obsahuje mnoho důležitých prvků, jako je draslík, fosfor, vápník, železo nebo hořčík, a je přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Najdeme v ní i vitamín B a kyselinu listovou. Tapioka neobsahuje lepek ani jiné běžné alergeny, a proto je vhodná i pro celiaky. Tapioku koupíte ve formě slisovaných kuliček nebo mouky.

Tapioku můžete vyzkoušet už připravenou ve formě lahodného dezertu, který tvoří tapiokové kuličky, kokosové mléko a kakao nebo ovoce. Můžete si vybírat z příchutí, jako je mandarinka, mango, maracuja, čokoláda a další. Případně zkuste dezert bez příchuti a dejte si ho jen tak nebo si ho ochuťte sami třeba rozmixovaným ovocem nebo domácí marmeládou. Tapiokový dezert si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

.

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO