Čočková mouka je to pravé pro vaše bezlepkové vaření

31. 10 2019 | Červená čočka pochází z Turecka, nicméně dnes je známá a rozšířená po celém světě. Je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6 a obsahuje velké množství vlákniny. A je také ze všech luštěnin nejlépe stravitelná.

Využití mouky z červené čočky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod. V Asii se například červená čočka vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu.

Jaké jsou výhody čočkové mouky a k čemu ji lze použít?

Hlavní výhodou mouky z červené čočky je, že oproti klasické mouce obsahuje mnohem více bílkovin, vlákniny a dalších živin.

Je přirozeně bezlepková, a tudíž vhodná i pro jedince s alergií na lepek.

Hodí se jak do jídelníčku vegetariánu a veganů, tak do jídelníčku sportovců, pro které je slušným zdrojem bílkovin.

Je vhodná do polévek, k zahušťování nebo jako přísada do karbanátků, bramboráků, zeleninových a luštěninových směsí. Hodit se vám bude i při přípravě indických pokrmů.

Je chuťově neutrální, a proto záleží na ostatních ingrediencích a koření, jakou bude mít výsledný pokrm chuť. Je to výhoda, protože se tak dá využít k přípravě slaných i sladkých jídel.

Luštěninovou mouku si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

 
.

Speciály

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO